Загреб: Ухапшен отац нападача, у кући пронађена већа количина оружја

Срна
Загреб: Ухапшен отац нападача, у кући пронађена већа количина оружја

ЗАГРЕБ- Сисачко-мославачка полиција ухапсила је 59-годишњег Зденка Безука, оца младића који је тешко ранио полицајца на загребачком Марковом тргу, а потом изавршио самоубиство, потврђено је из Полицијске управе.

Како је пренио загребачки портал Телеграм, Данијелов отац је ухапшен након што је јуче полиција обавила претрес на две локације на подручју Кутине, где се налазе некретнине у Безуковом власништву.

Безук старији ухапшен је, како је навела, због почињеног кривичног дјела "недозвољено посједовање, израда и набављање оружја и експлозивних ствари".

За сада нема потврде да ли је 22-годишњи Данијел јучерашњи напад на Марковом тргу извео очевим илегалним оружјем.

Портпаролка Полицијске управе Маја Блажевић је потврдила да су приликом претреса пронађене двије пушке с оптичким нишаном и пригушивачем и 1.169 комада разне муниције.

Управник хрватске полиције Никола Милина изјавио је јутрос да је ријеч о оружју које се не може легално посједовати.

Милина је рекао да су код нападача пронађена два оружја, дуго којим је пуцао на полицајца и по згради Владе, те кратко оружје којим је починио самоубиство.

Према његовим ријечима, рањени 31-годишњи полицајац Оскар Фиури и даље је на лијечењу и његово стање је стабилно.

- Нападач није до сада евидентиран ни за прекршај, ни за кривично дјело. Ништа није указивало на то да би могао овако нешто направити - рекао је Милина.

Дан након пуцњаве загребачки Марков трг, гдје се налазе хрватска Влада, Сабор и Уставни суд и јутрос је блокиран.

На Тргу је полиција са службеним псима, контролишу се сва возила која се крећу ка том простору.

Постављене блокаде онемогућавају приступ грађанима и туристима на Трг, а приступ је дозвољен само онима који раде у влади или парламенту, пише загребачки портал Индекс.

Мотиви јучрашње пуцњаве се утврдују, а у медијима се нагађа да ли је мета можда био полицајац у којег је Безук пуцао или сама зграда Владе.

За сада је извјесно да је нападач волио оружје, да је слушао пјесме Марка Перковића Томпсона, Мирослава Шкоре и Мате Мирка Ковача.

А у међувремену са његовог "Фејсбук" профила нестао је пост који је указивао на то да гаји мржњу према Србима и да би их радо "скидао снајпером", као и фотографије са обиљежјима ХОС-а настале прије Томпсоновог концерта у Глини.

Ујак нападача испричао је да је његов сестрић није био агресиван ни покварен и да има још два брата.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана