Загреб: Пријетња бомбом лажна, градоначелник се осјећа безбједно

Танјуг
Загреб: Пријетња бомбом лажна, градоначелник се осјећа безбједно

ЗАГРЕБ - Портпаролка Града Загреба Динка Живаљ потврдила је да је порука са претњом бомбом која је данас пронађена у згради Градске управе лажна, а градоначелник Томислав Томашевић поручио је да се осећа безбедно и да не жели да спекулише о мотивима претње.

Дојаву о пријетњи бомбом загребачка полиција примила је јутрос око 9.10 сати, након чега су из сједишта Градске управе евакуисани сви запослени и званичници, међу којима је био и градоначелник Томашевић.

Нешто послије 12 сати Живаљ је медијима потврдила да је претња бомбом била лажна и да се запослени враћају у просторије Градске управе. Загребачки градоначелник потврдио је да је и он био у згради, али је навео да се осећа безбедно и да не жели да спекулише о мотивима, преноси Хина.

“Ја се увијек осјећам безбједно, немам ни пратњу, инсистирам на томе. Некада добијем пријетње смрћу, оне озбиљније пријавим полицији”, рекао је Томашевић на конференцији за новинаре у Техничком музеју.

Истакао је да су у последње вријеме, не само у Загребу него и у другим хрватским градовима примане лажне дојаве о бомбама, али да је ова била другачија од претходних.

“Није се радило о мејлу, него о руком написаној поруци коју је физички оставила особа која је претила бомбом, што значи да постоје камере, постоји вероватно можда и могућност форензике да се утврди ко је то учинио”, додао је и изразио наду да ће полиција пронаћи починитеља. Томашевић није желео да говори о евентуалним мотивима такве претње и поручио је да је Загреб сигуран град.

"Осјећам се сигурно и нећу се никад бојати да идем без обезбјеђења међу грађане, шетам градом, разговарам с њима, то је једноставно мој стил", рекао је Томашевић.

Пријетња бомбом пронађена је јутрос у једном од WЦ-а у згради Градске управе. Ријеч је била о руком исписаној поруци на бијелом папиру, на којој је писало “7.7, бомба у управи”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана