Загреб: Повријеђени мушкарац није бомбаш ФОТО

Агенције
Загреб: Повријеђени мушкарац није бомбаш ФОТО

Загреб - Хрватска полиција негирала је да је мушкарац који је повријеђен у експлозији бомбе у Загребу заправо починилац тог и још једног бомбашког напада на прузи, преносе агенције.

- Повријеђени мушкарац тренутно је у статусу свједока, а даљњи ток истраге показаће хоће ли накнадно постати осумњичени - изјавила је новинарима портпарол дирекције полиције Јелена Бикић.

Поједини хрватски медији јавили су раније данас да је повријеђени мушкарац извео нападе на прузи.

Бикићева је потврдила да је поводом ноћашње експлозије полиција испитала око 15 особа, а током три дана, од прве експлозије, више од 100.

Још нису завршена вјештачења, тако да се не зна какав је експлозив коришћен.

Бикићева није одговорила на питање да ли је повријеђени 53. годишњи мушкарац, који је у загребачкој болници с повредама коже и поткожног тикива на удовима, страни држављанин.

- Подаци о његовом идентитету још не треба да буду доступни јавности због интереса истраге - рекла је она.

Полиција га је испитала, а претресен је и његовог стан. 

Медији јављају да је ово лице одбило полиграфско испитивање.

Полиција верује да мушкарац није повезан ни са једном организацијом већ да се ради о индивидуалном чину једне нестабилне особе.

Хрватска полиција привела је 14 особа због експлозије која је потресла Загреб два дана након сличне детонације на прузи.

На загребачким улицама су ватрогасци, полиција и специјалне јединице, а градом влада паника, јављају хрватски медији.

Убрзо се преко друштвених мрежа проширила вијест да је експлодирала бомба и на жељезничкој станици, али је та вијест убрзо из полиције демантована.

На мјесту експлозије још увијек је веома хаотично стање.

Он је додао да све полицијске снаге већ три дана раде на овом случају, а ХТВ је јавио да је приведено 14 особа на разговоре, али да они “засад нису осумњичени”.

- Полиција се нада да ће међу њима пронаћи осумњичене - наводи “Јутарњи лист”.

Саобраћај је потпуно блокиран и у центру око поднева, јер је једна чистачица у гаражи на Тушканцу пронашла “сумњив објекат”.

Хрватска полиција саопштила је данас да за сада нема елемената који би оквалификовали као терористички акт ноћашњу експлозију код аутобуске станице у Алеји Болоња у Загребу и ону прије два дана на прузи.

Начелник Управе криминалистичке полиције Витомир Бијелић је изјавио да се двије експлозије за сада сматрају дјелима против опште безбједности, које су за посљедицу имале узнемиравање јавности и довођење у опасност живота грађана, као и оштећење имовине.

Неки хрватски медији су, позивајући се на изворе из полиције, јавио да је у току испитивање мушкараца који је повријеђен у ноћашњој експлозији због сумње да је он поставио бомбе.

Раније је јављено да је он смјештен у болницу и да је ван животне опасности.

Два дана након што је на хрватској жељезници пронађен експлозив, у Загребу је синоћ одјекнуло више експлозија, а једна особа је повријеђена.

У поноћ је експлодирала бомба у дијелу града који се зове Стењевац, а онда су одјекнуле још три детонације, јавља “Јутарњи лист”.

Једна особа је повријеђена и превезена је у болницу, а на загребачким улицама су ватрогасци, полиција и специјалне јединице.

Експлозије су се догодиле близу аутобуске станице у Алеји Бологне у 00.05 часова.

Убрзо се преко друштвених мрежа проширила вијест да је експлодирала бомба и на жељезничкој станици, али је та вијест убрзо из полиције демантована.

Како преноси портал “Индекс.хр”, на мјесту експлозије још увијек је веома хаоично стање тако да још увијек нема више прецизних података.

- Сви смо на терену, истражујемо шта се догодило, више информација имаћемо касније – рекли су у полицији, потврђујући да је једна особа превезена у болницу, а из градског канцеларије за управљање у хитним ситуацијама, око 3 часа послије поноћи стигла је информација да је повријеђени мушкарац ван животне опасности.

Експлозије су се догодиле у насељу које се граничи са оним у коме је прије два дана на жељезничку пругу постављен експлозив.

Саобраћај у Загребу је у колапсу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана