Загреб: Полиција потврдила писање медија да је Војислав Блажевић тражени бомбаш

Агенције
Загреб: Полиција потврдила писање медија да је Војислав Блажевић тражени бомбаш

Загреб - Особа која је повријеђена приликом детонације друге експлозивне направе на станици на Алеји Бологне ухапшена је због основане сумње да је одговорна за обје експлозије у западном дијелу града које су се догодиле 9. и 11. јануара, рекао је на данашњој ванредној конференцији за новинаре начелник Управе криминалистичке полиције МУП-а Витомир Бијелић који није желио открити идентитет починиоца.

Међутим, како су већ сви медији задњих дана извјештавали, ријеч је о Војиславу Блажевићу, 53-годишњаку поријеклом из Бањалуке.

Бијелић је напоменуо како истрага још није завршена јер је одмах након прве експлозије основана је посебна радна група која ради на овим случајевима.

"Та се скупина састоји од криминалиста, дјелатника обавјештајне заједнице и војне полиције. Желимо сазнати све, али баш све детаље око припреме и извршења ових казнених дјела",  истакао је Бијелић који је на питање зашто су организовали ову групу и да ли је то можда због сумњи на терористички чин, одговорио како за сада још недостају неки елементи који би указивали да је ријеч о тероризму и даље ништа не искључују.

Војислав Блажевић за сада је осумњичен и биће казнено пријављен због казненог дјела по чланку 215. казненог закона - довођење у опасност имовине и живота општеопасном радњом или средством.

За то је предвиђена максимална казна од 5 година затвора.

Међу штурим информацијама које је данас полиција подијелила са јавношћу сазнајемо како Војислав Блажевић одбија сваку комуникацију с истражиоцима, а уједно и храну, дакле штрајкује глађу, па су његови мотиви и разлози за постављење експлозивних направа и даље тајна.

Током истраге извршено је укупно 25 претрага станова, аутомобила, рачунала и мобитела, а изузето је преко 200 предмета и трагова који се детаљно вјештаче у центру Иван Вучетић.

Подсјетимо, прва експлозија, 9. јануара, догодила се на жељезничкој прузи у Суседграду док је пролазио теретни влак. Друга експлозија, 11. јануара, нешто иза поноћи догодила се на аутобусном стајалишту у Стењевцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана