Загреб: Полицајци протестују због одгађања отпремнина

Агенције
Загреб: Полицајци протестују због одгађања отпремнина

Загреб - Хрватски полицијски службеници почели су јутрос протест у Загребу како би изразили негодовање због одгађања примјене одредбе о отпремнинама у Закону о полицији, преносе агенције.

Протест је почео на загребачком Тргу бана Јосипа Јелачића, а очекује се да ће се окупити 1.500 припадника полиције, који ће потом кренути пред Владу и Сабор.

Полицајци тврде да им је у колективном уговору обећана исплата отпремнина од 1. јануара 2013. године, а потом је предложена промјена закона према којој ће се отпремнине исплаћивати тек три године касније.

Предсједник синдиката полиције Дубравко Јагић рекао је да се полиција већ довољно тога одрекла, те да неће допустити да се њом манипулише и да буде доведена на просјачки штап.

- Просјечна плата полицајца износи око 3.500 куна (око 460 евра), а ако дозволимо да нам почну кршити права, они ће ићи и даље - истакао је Јагић, а преносе хрватски медији.

Протест су организовали Синдикат полиције Хрватске, Независни синдикат радника МУП-а и Синдикат државних и локалних службеника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана