Загреб: Откривено 306 радника са лажним дипломама

Срна
Загреб: Откривено 306 радника са лажним дипломама

Загреб - У предузећу "Загребачки холдинг" откривено је 306 запослених са фалсификованим свједочанствима и дипломама, који су оштетили ово комунално предузеће за око 88,5 милиона куна /12 милиона евра/ колико износи разлика између укупно исплаћених плата и плата према стварној стручној спреми.

Највише фалсификованих свједочанстава и диплома пронађено је предузећу "Загребачки електрични трамвај" 94 и у "Чистоћи" 84, јавили су хрватски медији.

Шеф ревизије у Холдингу Перо Ковачевић рекао је да је "Загребачки холдинг" у марту прошле године почео провјеру исправности свједочанстава и диплома свих запослених радника, а да резултати ревизије показују да је фалсификовано 299 свједочанстава средњих школа и седам факултетских диплома.

Он истиче да су против власника лажних диплома поднесене кривичне пријаве и да је покренут поступак отказивања уговора о раду.

Према његовим ријечима, још се провјерава стотињак свједочанстава из Србије.

Ревизијом је установљено и из којих образовних установа је долазило највише "лажних диплома".

На попису су 64 факултета, средње школе и остале образовне установе, углавном из Хрватске и БиХ, а рекордер је "Школа за путни промет Загреб" гдје је пронађено 98 лажних диплома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана