Загреб: Истрага против званичника министарства одбране због МиГ-ова

Срна
Загреб: Истрага против званичника министарства одбране због МиГ-ова

Загреб - Хрватски УСКОК објавио је да почиње истрагу против двојице хрватских држављана, од којих је један припадник Министарства одбране, због основане сумње да су примали и давали мито у случају ремонта хрватских МиГ-ова у Украјини.

УСКОК је на интернет страници објавио да је, на основу кривичне пријаве Министарства одбране, Главног штаба оружаних снага и Службе војне полиције, донио рјешење о провођењу истраге против двојице хрватских држављана.


Иако УСКОК не наводи имена, медији наводе да је ријеч о члану техничке комисије Министарства одбране Ивану Човићу, те Ивици Јосиповићу, оснивачу предузећа "Аеропартнер" и представнику украјинске фирме "Укрспецекспорт" за Хрватску и БиХ, преноси ХРТ.

Ускок наводи да је члан комисије Министарства одбране у више наврата од представника два инострана друштва затражио новчану награду како би заузврат осигурао позитивно мишљење и предност у обављању посла капиталног ремонта и набавке додатних авиона МиГ-21 оном потенцијалном извршиоцу који пристане исплатити му затражени новчани износ.

"Представници једног од друштава нису прихватили захтјев првоокривљеног да му за погодовање приликом одабира извршитеља исплате одређену новчану награду, док је другоокривљени прихватио захтјев првоокривљеног и обећао му исплату затраженог новчаног износа уколико друштву чији је заступник осигура добијање и извршење наведеног посла", саопштио је УСКОК.

На интернет страници УСКОК-а се наводи да, након што је посао реализован, првоокривљени је од другоокривљеног у два наврата током јануара и фебруара ове године преузео обећану новчану награду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана