Загреб: Генерални штрајк синдиката 5. јуна

Агенције
Загреб: Генерални штрајк синдиката 5. јуна

Загреб - Координација 11 синдиката јавних и државних служби најавила је генерални штрајк за 5. јун уколико ускоро не дође до споразума са хрватском Владом, преносе агенције.

Представници синдиката јуче нису успјели да постигну договор са члановима Владе, која је истрајна у политици смањења плата, али очекује преговоре о склапању Споразума о очувању материјалног и социјалног положаја запослених у државним и јавним службама.

Хрватска Влада очекује да ће се у преговоре укључити и синдикати који су најавили социјални спор.

Међутим, с обзиром да су синдикати најавили блокаду изгледа да неће бити ништа ни од преговора, преносе хрватски медији.

Представници синдиката поручили су на данашњој конференцији за новинаре да су свјесни да ће доћи до потешкоћа у обављању свакодневних послова, али штрајк није против грађана, него за њих.

- Подржите нас, то је борба за правду и за право на штрајк. Молимо грађане за стрпљење, јер, ипак, желимо споразум, а не штрајк - поручили су синдикалци.

Хрватски министар рада и пензионог система Мирандо Мрсић обратиће се данас новинарима поводом најављеног штрајка синдиката државних и јавних служби.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана