Заев отказао одлазак у Брисел због Ханових изјава

Срна
Заев отказао одлазак у Брисел због Ханових изјава

Скопље - Лидер највеће македонске опозиционе странке СДСМ Зоран Заев отказао је учешће на предстојећим преговорима у Бриселу о рјешавању кризе у Македонији због, како је рекао, пристрасних изјава европског комесара Јоханеса Хана.

Преговори су били најављени за 10. јуни у Бриселу уз посредовање ЕУ, односно европског комесара Хана.

Заев каже да је Ханова изјава у Вашингтону, након састанка са политичким лидерима у Скопљу, пристрасна и не одговара тренутку с обзиром на предстојећи одлучујући сусрет у Бриселу, преноси ТВ "Нова".

Он је рекао да је чудна оцјена европског комесара о генерално позитивним извјештајима посматрачке мисије ОЕБС-а у вези са посљедњим изборима у Македонији, те напоменуо да ни ОЕБС, нити ЕУ до сада нису констатовали да је извјештај о изборима у Македонији позитиван.

"Осим тога, докази из пројекта жИстина за Македонијуж разоткрио је и криминалну позадину у више изборних циклуса у земљи које је организовао и спровео /македонски премијер/ Никола Груевски и његова власт", додао је Заев.

ТВ "Нова" је пренијела деманти Брисела у коме се каже да Хан није рекао да договорене ванредне изборе у априлу треба да припреми актуелна влада премијера Груевског.

Комесар Хан је, како се наводи, од македонских политичких лидера затражио да на бриселски састанак дођу са заједничким приједлогом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана