Забранити концерт Марка Перковића у Марибору

Срна
Забранити концерт Марка Перковића у Марибору

Марибор - Словеначка полиција препоручила је градским властима у Марибору да буде забрањен концерт хрватског ултрадесничарског пјевача Марка Перковића Томпсона, заказан у том граду за суботу, 20. мај.

Одлука је донесена због процјене повећаних безбједносних ризика у публици у дворани "Лент", гдје би концерт требало да буде одржан, објавила је словеначка агенција СТА, преносећи саопштење мариборске полиције.


Из мариборске полиције навели су да су препоруку о забрани концерта донијели у уобичајеној процедури утврђивања безбједносног ризика на јавним приредбама и на основу нових информација да би на концерт могле доћи особе из сусједних држава које су карте куповале путем интернета, те због података "који указују на повећани безбједносни ризик због опасности да ће концерт бити искориштен за извршавање кривичних дјела".

"Постоји основана вјероватноћа да ће на концерт доћи појединци из средина гдје су концерти тог музичара били забрањени, а како би извели кривична дјела", навела је у образложењу мариборска полиција, додајући да су на концерт, према њиховим сазнањима, намјеравали да дођу и Перковићеве "радикалне присталице" из Хрватске.

Словеначка полиција наводи да се у Марибору појавила и информација о могућем окупљању Перковићевих противника, што је повећавало безбједносне ризике за полицију и могућност сукоба, те да организатори концерта нису имали тачне податке о профилу публике која ће пратити концерт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана