Забрана важи само за границу Србија - Хрватска

Агенције
Забрана важи само за границу Србија - Хрватска

Возила са српским регистрацијама у Хрватску могу ући из Мађарске и Републике Српске.

Како је Влада Хрватске објавила на свом налогу на Твитеру, возила са српским регистарским таблицама у Хрватску могу ући на свим прелазима с другим земљама, осим на онима са Србијом.

Министар полиције Хрватске Ранко Остојић каже да, док Србија не отвори Хоргош за избјеглице, нема уласка за возила са српским ознакама, док људи могу да уђу.

Возила из Србије у Хрватску улазе преко БиХ

Возила са српским регистарским таблицама и путници са пасошем Србије нормално прелазе из Босне и Херцеговине у Хрватску на граничном прелазу Градишка, потврђено је јутрос у Теренском уреду Граничне полиције сјеверозапад Градишка.

Службеник Граничне полиције БиХ агенцији Бета је потврдио да возила са српским регистарским таблицама, као и путници са српским пасошем, најнормалније прелазе из БиХ у Хрватску на овом граничном прелазу, али да не могу ући у Србију преко граничног прелаза Бајаково.

"У контакту смо са колегама на хрватској страни. Возила са српским таблицама и путници са српским путним исправама најнормалније овдје могу ући у Хватску, али не могу прећи у Србију преко граничног прелаза Бајаково", рекао је он.

Према његовим ријечима, они могу путовати кроз Хрватску, али због немогућности да путују преко граничног прелаза Бајаково, они поново морају ући у БиХ да би стигли до Србије.

"То практично значи да поново морају ући у БиХ на неком од граничних прелаза, Шамац или Гуња код Брчког, а онда преко Раче или Павловића Моста могу ући у Србију", навео је службеник Граничне полиције БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана