Забрана рада угоститељских објеката у још шест општина у Црној Гори

Срна
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Рад угоститељских објеката у Никшићу, Цетињу, Подгорици, Херцег Новом, Улцињу и Котору биће забрањен због повећаног броја обољелих од ковида 19 у тим општинама, саопштио је државни секретар у Министарству здравља Борко Бајић.

Он је навео да се забрана односи на ресторане, кафане, кафетерије, хотелске ресторане, осим за госте који су смјештени у хотелу, који раде од 7.00 до 18.00 часова.

"Дозвољено је да се врши припрема издавања хране по поруџби, али без задржавања и конзумације испред објеката који послују храном, укључујући кетеринг, у периоду од 7.00 до 22.00 часа", рекао је Бајић на конференцији за новинаре.

Он је подсјетио да су раније такве мјере уведене у Тивту и Будви.

"Надамо се да ћемо послије ових мјера у поменутим градовима имати бољу епидемиолошку слику", истакао је Бајић.

Директор Института за јавно здравље Игор Галић рекао је да је од 8. до 14. фебруара забиљежен раст броја обољелих, али и броја тестираних.

"Однос између укупног броја новообољелих и тестирања је између 25 и 30 процената, једна трећина тестираних је позитивна на вирус", рекаО је Галић.

Он је додао да је број обољелих у порасту, те да је просјечан број обољелих у овој седмици 523.

"У општинама које су сусједне, препорука је да грађани не излазе у кафиће, да покушамо да епидемију сви заједнички доведемо на ниво на којем би могли да је контролишемо", додао је Галић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана