За одређене групе возила забрана вожње на дијелу ауто-пута Ријека-Загреб

Срна
За одређене групе возила забрана вожње на дијелу ауто-пута Ријека-Загреб

ЗАГРЕБ - На ауто-путу Ријека-Загреб између петљи Киковица и Босиљево два због зимских услова забрањен је саобраћај за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама, а за остала возила обавезна је зимска опрема.

Возила на које се односи забрана искључују се на одморишту Вукова Горица у смјеру Ријеке и петљи Киковица у смјеру Загреба.

Због олујног вјетра на ауто-путу А7 између петљи Драга и Шмрика, на Јадранској магистрали између Бакра и Новог Винодолског, путу ДЦ99 петља Крижишће-А7-Крижишће и локалном путу Крижишће-Краљевица саобраћај је забрањен за аутобусе на спрат, возила с камп приколицама и мотоцикле /прва група/, а на Јадранској магистрали између Новог Винодолског и Свете Марије Магдалене додатно је забрањен и за доставна и возила с наткривеним теретним простором /прва и руга група/.

На Крчком мосту забрањен је саобраћај за прву групу возила /мотоцикли, приколице за становање, камп-приколице с три или више осовина, комби возила висине преко 1,9 метра, аутобуси на спрат и аутобуси дуплих осовина који вуку приколицу, аутомобиле који вуку малу приколицу с једном осовином/.

Због радова на ауто-путу цА1 на вијадукту Дрежник вози се једним траком, успорено, у колони између тунела Свети Марко и петље Карловац у смјеру Загреба.

Зимски су услови и забрана за камионе с приколицама и тегљаче с полуприколицама, а за остала возила обавезна је зимска опрема на одређеним путевима у Горском котару и Лици, сапшштено је из Хрватског ауто-клуба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана