За њега „ниjeсу гласали ни његови из куће“

ГС
За њега „ниjeсу гласали ни његови из куће“

КОТОР – Упркос томе што је извјесно да ниједна листа или коалиција нема већину да формира власт након локалних избора у Котору, носилац листе „За Котор“ Миљан Поповић саопштио је да је његова листа „имала мање гласова него одборника“ и да за њега „нису гласали ни његови из куће“.

Листа „За Котор“ освојила је мање од један одсто гласова што је био повод за Поповићево оглашавање на платформи X.

У другој објави, Поповић је потом имао и поруку за све политичаре у Котору.

„Оставите его иза себе, избаците мржњу коју његујете и сједните, попричајте зарад свих грађана... Да живимо боље и љепше. Испуњеније. За Котор! Миљан Поповић“, поручио је он додајући да ће наставити кампању и послије избора.

Изборна листа Демократе – Покрет Европа сад је, према прелиминарним резултатима те коалиције, на локалним изборима у Котору освојила 10 мандата, а њихов коалициони партнер у актуелној власти коалиција За будућност Котора три мандата, преносе Вијести.

Лист наводи да је, са друге стране, Демократска партија социјалиста (ДПС) такође освојила 10 мандата и са традиционалним партнерима има 13 мандата (Европски савез који чине Социјалдемократе, Социјалдемократска партија, Либерална партија и грађани освојили су два мандата, а Хрватска грађанска иницијатива један).

ДПС је уложио приговор на регуларност избора, због чега Општинска изборна комисија није саопштила прелиминарне резултате.

Како је објавио Радио Котор, приговор се односи на 10 бирачких мјеста, а из ДПС-а тврде да је „материјал који је важећи, проглашен за неважећи“.

Послије локалних избора у Котору нико нема већину за формирање власти, наводе Вијести и додају да Скупштина Општине Котор има 33 одборничка мјеста.

Он је рекао да је листа Демократе-ПЕС, са 3.300 гласова доживјела дебакл.

Јокић је на конференцији за новинаре након затварања бирачких мјеста рекао да ће „без проблема формирати коалициону власт“.

На изборима у Котору учествовало је 12 листа, а право гласа имало је 18.498 грађана, који су гласали на 37 бирачких мјеста.

У Котору је гласало укупно 10.104 грађана или 54,68 одсто, што је четири хиљаде или 28 одсто мање него на претходним локалним изборима 2020. године.

Излазност је већа него на парламентарним изборима 2023. године, када је била око 48 одсто, наводе Вијести.

Предсједница Општинске изборне комисије (ОИК) Анка Перовић изјавила је да већих неправилности током изборног дана није било.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана