За Коњевића вјерске заједнице и Отворени Балкан најважнија питања у Црној Гори

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Министар одбране у мањинској влади Црне Горе Рашко Коњевић изјавио је да су уговорни однос са вјерским заједницама и регионална иницијатива Отворени Балкан најважнија питања која изазивају контроверзе, а која се налазе пред новом црногорском владом, рекао је министар одбране Рашко Коњевић.

Коњевић је то рекао у разговору са амбасадором Француске у Подгорици Кристијаном Тимонијеом са којим је, како је саопштено, разговарао о односима двије земље, Европској унији, инвестицијама и Украјини.

Наводи се, између осталог, да је Коњевић истакао да Црна Гора од својих партнера очекује интензивније присуство на Западном Балкану.

Указао је, како кажу, да се партнерима и међународној заједници данас лакше објашњава утицај трећих страна, након "бруталне агресије Руске Федерације на Украјину".

"Међународна заједница треба да прими неколико важних порука. Једна од њих је да, након инвазије на Украјину, Западни Балкан треба посматрати на другачији начин и посветити му додатну пажњу", рекао је Коњевић.

Тимоније је изразио подршку Француске Црној Гори на путу европских интеграција, исказао је очекивање да ће будући споразум између Владе Црне Горе и Владе Француске о сарадњи у домену одбране додатно ојачати односе држава унутар Алијансе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана