За Карамарка 16 чланова хрватске владе, против седам

Танјуг
За Карамарка 16 чланова хрватске владе, против седам

Загреб - Против изгласавања неповјерења првом потпредсједнику хрватске владе Томиславу Карамарку изјаснило се 16 чланова укључујући премијера Тихомира Орешковића, док су министри из Моста независних листа, мање чланице владајуће коалиције, и њихов лидер Божо Петров очекивано били против.

Став владе донијет је на телефонској седници, која је према сазнању хрватских медија потрајала дуже од планираног, јер је један од министара био у авиону па није одмах могао да се изјасни.


"Влада Републике Хрватске одржала је данас телефонску сједницу на којој се изјаснила о предлогу за покретање питања поверења првом потпредсједнику Владе Републике Хрватске. Влада одбија све наводе предлога за покретање питања повјерења Томиславу Карамарку", наведено је у саопштењу.

Хрватски премијер Орешковић је и прије сједнице владе јавно дао подршку Карамарку упркос аферама које потресају хрватску политичку сцену, а чији су актери први потпредсједник владе и његова сурпуга Ана.

Шеф Моста Петров и потпредсједник владе је раније изјавио да Карамарко треба сам да одступи, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана