Вуксановић: Ако Шарић дође у Црну Гору, биће ухапшен

Танјуг
Вуксановић: Ако Шарић дође у Црну Гору, биће ухапшен

Подгорица - Директор Управе полиције Црне Горе Божидар Вуксановић изјавио је данас да ће одбјегли нарко-бос Дарко Шарић бити ухапшен уколико се нађе на територији те државе, преноси Танјуг.

Коментаришући медијске наводе да је хапшење Шарића само питање договора Србије и Црне Горе, он је казао да хапшење одбјеглог нарко-боса није ствар било чијег договора.

Ако Шарић буде у Црној Гори, свакако ће бити ухапшен, не зато што се зове Шарић и што је радио оно што му се ставља на терет, већ због тога јер је на црвеној потјерници Интерпола, рекао је Вуксановић новинарима након сједнице скупштинског Одбора за безбједност и одбрану.

Он је поновио да се Шарић, према подацима црногорске полиције, не крије у тој држави.

- А уколико евентуално буде, полиција ће бити кооперативна са свим субјектима који га потражују - навео је Вуксановић.

Упитан да ли црногорска полиција има податке у вези с новим истрагама о прању новца Шарића, он је казао да је тај предмет у надлежности Тужилаштва и да полиција са тим органом интензивно сарађује.

- Све оно што се достави нашим службама, то се процесуира и у заједничким тимовима на регионалном плану. Даљи детаљи су предмет обрада и не могу бити јавно изношени - рекао је Вуксановић.

Министарство унутрашњих послова Црне Горе и Агенција за националну безбједност у сриједу су такође негирали медијске наводе да се Шарић налази на територији те државе.

Шарић, који је рођен у Пљевљима, налази се у бјекству од 2009. године, а Србија је расписала међународну потјерницу за њим због шверца дроге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана