Вујановић и Лекић у трци за предсједника

Агенције
Вујановић и Лекић у трци за предсједника

Подгорица - На предсједничким изборима у Црној Гори 7. априла учествоваће кандидат Демократске партије социјалиста Филип Вујановић и независни кандидат Миодраг Лекић, преносе агенције.

Рок за предају потписа подршке за предсједничку кандидатуру истекао је у поноћ.

Према закону, квалификациони цензус за предсједничку кандидатуру износио је 7.710 потписа бирача.

Улазак у изборну трку био је најавио Раде Бојовић, али није сакупио довољан број потписа.

Предсједнички избори 7. априла биће шести од увођења вишестраначког система у Црној Гори, односно други након обнављања независности 2006. године.

Бирачко право на предсједничким изборима у Црној Гори имаће 512.715 грађана.

Избори ће коштати 1,2 милиона евра, од чега је 800.000 евра предвиђено за спровођење избора, а 400.000 за изборну кампању.

Вујановић: Лекић без програма и става

Предсједнички кандидат црногорске Демократске партије социјалиста Филип Вујановић рекао је да његов противкандидат Миодраг Лекић нема став ни о једном важном државном питању, као ни изборни програм, због чега се опредијелио за негативну кампању, увреде и подметања.

Вујановић је истакао да је крајње негативна кампања једино што лидер Демократског фронта може да понуди на предсједничким изборима.

- Лекић ће убједљиво изгубити. Што више буде водио негативну кампању, подметао и бавио се инсинуацијама, то ће му резултат бити лошији - казао је Вујановић новинарима у Беранама.

Он каже да је очекивао да ће Лекићева кампања бити негативна, “али није очекивао да ће бити испод оног нивоа односа на којем су били Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Срђан Милић на прошлим предсједничким изборима”.

- Лекић негативно говори не само о мени, него и о Милу Ђукановићу и Светозару Маровићу. Ту не можете да одредите кога он више вријеђа и према коме се горе опходи - навео је Вујановић.

Према његовим ријечима, Лекић се опредијелио за отворену деструкцију Владе Црне Горе.

Вујановић је додао да Лекић не разумије шта предсједник Црне Горе треба да ради, додајући да је тиме показао да би једино унио нестабилност у систем и зауставио напредак Црне Горе.

Лекић позвао Вујановића на сучељавање

Предсједнички кандидат Миодраг Лекић позвао је противкандидата Филипа Вујановића на сучељавање пред младима.

Лекић је рекао да Вујановић може на сучељавање доћи са предсједником своје партије Милом Ђукановићем.

Он је на трибини у Колашину истакао да ће се борити за правдено друштво, оцијенивши да су независно тужилаштво и судство предуслов за оздрављење друштва.

Лекић каже да ће се залагати за правну државу и да ће закони бити исти за све грађане Црне Горе.

- Свим ингеренцијама које има предсједник државе трудићу се да допринесем правној држави, у којој ће се поштовати закони - истакао је Лекић.

Он сматра да му актуелна власт не може наћи ниједну грешку, јер, како је то образложио, никада није био уплетен у криминалне радње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана