Вучићу повјерен мандат за састав нове српске владе

Срна
Вучићу повјерен мандат за састав нове српске владе

Београд - Мандатар за састав нове владе Србије је актуелни премијер и лидер Српске напредне странке /СНС/ Александар Вучић, саопштио је предсједник Србије Томислав Николић након што је завршио консултације са 11 странака.

"Одлучио сам да мандат за састав нове владе поверим Александру Вучићу, зато што ме уверио да има већину посланика за формирање владе и зато што сам дужан да мандат поверим оном ко има већину", рекао је Николић на конференцији за новинаре.


Николић је рекао да ће о својој одлуци обавијестити Скупштину Србије када буде конституисана.

Он је навео да су ванредни парламентарни избори у Србији протекли демократски и да сада треба конституисати скупштину и владу Србије.

Николић је рекао да су му странке које су у опозицији саопштиле током консултација да ће неке у парламенту Србије подржавати потезе Владе који су добри за Србију, неки европски интеграције, а неки неће ништа подржавати.

"Влада ће морати да понесе терет у веома тешко време", рекао је Николић.

Николић је рекао да су сви представници странака који су данас дошли на консултације код њега показали поштовање према функцији предсједника Републике.

"Након свих разговора, који су текли у различитом тону, само је Вучић изложио програм како мисли да се понаша влада, које приоритете да испуњава, док су сви остали дошли свесни чињенице да је СНС освојила највише мандата и да ће с правом тражити мандат за састав владе", додао је Николић.

Према изјавама представника странака, након данашњих консултација код Николића, Вучићевом позиву за улазак у владу одазваће се лидер социјалиста Ивица Дачић, предсједник ЛДП Чедомир Јовановић, предсједник СВМ Иштван Пастор и БЗД Муамер Зукорлић, док у владу сигурно неће демократе СДС Бориса Тадића, радикали, Доста је било, ЛСВ, ДСС и Двери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана