Вучић задовољан посјетом Загребу

Срна
Вучић задовољан посјетом Загребу

Загреб - Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас, по завршетку посјете Хрватској, да је дошао у Загреб да представи Србију као земљу која гледа у будућност и жели добру регионалну сарадњу, те да је задовољан разговорима са новим предсједником Хрватске Колиндом Грабар -Китаровић.


Према његовим ријечима, било је разговора о свим темама „које прате неке сметње “ у односима двије земље, али је, такође, било ријечи и о будућности, прекограничним пројектима, као и заједничкој сарадњи.

"Задовољан сам разговорима. Морамо прошлост добро да памтимо да не бисмо понављали грешке у будућности, али онај који живи у прошлости не може да оствари резултате у будућности“", нагласио је Вучић.

Он је даље казао да нема разлога за било какву нервозу или повишену, односно наглашену реторику коју је, како је додао, осјетио, не у разговорима са хрватским званичницима, него са грађанима.

Вучић је подвукао да увек штити интересе Србије и њених грађана, и да је то чинио и данас у Загребу.

Он је, у име председника Србије Томислава Николића, Китаровићевој пренио позив за посјету Београду коју ће, како очекује, она са радошћу прихватити.

На питање новинара да ли је на састанку са Китаровићевом било ријечи о проблему несталих, на којем Хрватска инсистира, Вучић је одговорио питањем упућеним новинарима да ли знају да на попису несталих има више Срба него Хрвата?

Он је додао да се разговарало о свим питањима, укључујући и нестале и избјеглице, јер, како је рекао, нико од тих питања не бјежи, пренијели су београдски медији.

"Покренули смо и питања несталих и решаваћемо их. Нико не жели да штити ни злочин ни злочинца ни на једној страни. Имам пуно поверење и у госпођу Грабар - Китаровић и у премијера Зорана Милановића да ћемо те ствари заједнички успети да изгурамо", рекао је Вучић новинарима послије разговора са Китаровићевом која је данас инаугурисана.

Он је рекао да ускоро очекује нови сусрет са Китаровићевом.

Вучић је прије сусрета са Китаровићевом разговарао и са шефом дипломатије Хрватске Весном Пусић.

Прије тога је присуствовао литургији поводом Сретења у православној цркви Светог Преображења Господњег у центру Загреба, коју је служио Његово високопреосвештенство митрополит загребачко-љубљански Порфирије.

Српски премијер се састао и са представницима Срба у Хрватској и положио цвијеће код споменика Николи Тесли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана