Вучић: Срби у Либији живи, преговори у току

Танјуг
Вучић: Срби у Либији живи, преговори у току

Београд - Премијер Александар Вучић изјавио је данас да са великом извијесношћу може да каже да су српски држављани отети у Либији живи и додао да се преговори са различитим актерима настављају.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је екипа српских обавијештајаца и безбједњака, као и радници Министарства спољних послова на челу са Вељком Одаловићем, синоћ отишла у Либију.

"Нимало пријатна ситуација за нас, нимало пријатна. Изискује огромне напоре и труд, али Србија ће све да уради да заштити и сачува животе тих људи", рекао је Вучић.

Премијер је рекао да не може да износи више детаља.

Вучић: Уморни од производње негативних догађаја у Приштини

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да је Београд спреман за дијалог са Приштином, али да је уморан од производње негативних догађаја у Приштини и од "нечијег ћутања на те догађаје".
Коментаришући одлуку Уставног суда самопроглашеног Косова да суспендује Споразум о заједници српских општина /СЗО/, Вучић је рекао да не жели да користи тешке ријечи, али да га понављање ситуација умара.

Говорећи о СЗО и начину на који ће заједница, уколико буде успостављена, бити финансирана, Вучић је потврдио да ће у буџету Србије за 2016. годину бити предвиђена средства за ту намјену.

Када је ријеч о отмици двоје српских држављана у Либији, Вучић је рекао да са великом извјесношћу може рећи да су отети живи и да ситуација "уопште није пријатна".

"Учинићемо све да сачувамо животе наших држављана", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је потврдио да је Србија ноћас у Либију послала екипу безбједњака на челу са Вељком Одаловићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана