Вучић: Слиједе улагања у војску

Срна
Вучић: Слиједе улагања у војску

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће држава све више улагати у војску од које очекује да буде бранитељ народа и одвраћајући фактор за свакога ко би помислио да може и смије да нападне Србију.

 “Улагаћемо све више у војску и ваша примања ће бити све већа, а од вас очекујемо да будете чувари наше земље, њеног интегритета, слободе, бранитељи народа, заштитници интереса државе Србије и одвраћајући фактор за сваког ко би помислио да може и сме да нападне Србију”, рекао је Вучић у обраћању војницима у касарни “Растко Немањић” у Панчеву, гдје је приказана оспособљеност 72. бригаде за специјалне операције Војске Србије.

Он је истакао да је ова јединица понос цијеле Србије и изразио увјерење да ће уз додатну подршку и помоћ државе моћи да постижу још боље резултате.

у касарни у Панчеву данас је приказана вјежба под називом “Врх копља”, која се састојала из седам дијелова - извиђање, посједање линије блокаде, напад на терористичке снаге у сеоском амбијенту, дејство на отето возило, напад на терористичке снаге у урбаном амбијенту, напад на терористе у изолованом објекту и уништавање импровизованих експлозивних направа.

У вјежби је учествовала и 63. Падобранска бригаде и дио јединица Ратног ваздухопловства и ПВО са хеликоптерима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана