Вучић са Кривокапћем: Добри односи Србије и Црне Горе од изузетног значаја за стабилност региона

Срна
Вучић са Кривокапћем: Добри односи Србије и Црне Горе од изузетног значаја за стабилност региона

БЕОГРАД- Предсједник Србије Александар Вучић истакао је на састанку са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем да су добри односи Београда и Подгорице од изузетног значаја за стабилност читавог региона.

-Верујем да делимо мишљење да до стабилизације односа и њиховог свеукупног унапређења може доћи уколико са обе стране за то постоји воља и спремност, уз узајамно уважавање и сагледавање заједничких потреба и интереса - рекао је Вучић.

Вучић је на састанку са Кривокапићем у Београду размијенио мишљења о могућностима за унапређење билатералне и регионалне сарадње, као и додатно продубљивање економских односа, саопштено је из прес службе предсједника Србије.

Он је истакао да интензиван и континуиран дијалог на високом нивоу представља главни предуслов за стварање климе бољег разумијевања и лакшег превазилажења евентуалних разлика између двије земље, као и да Србија придаје посебан значај даљем развоју свеукупних билатералних односа са Црном Гором.

Истакао је и снажну подршку Србије свим земљама региона на путу ка чланству у ЕУ, те да је у том смислу узајамна подршка од изузетног значаја.

Кривокапић је изразио спремност да се односи између двије државе унаприједе у свим аспектима од обостраног интереса и додао да „Црна Гора поздравља стратегију одмјерених корака за обострано корисне односе двије земље“.

Саговорници су се сагласили и да постоји обострани интерес за ревитализацију инфраструктуре која повезује двије земље, при чему су истакли да је од великог значаја изградња путне и жељезничке инфраструктуре, као и даљи рад на енергетским пројектима, те заједнички наступ на трећим тржиштима.

Вучић и Кривокапић су у том смислу посебно истакли стратешки значај изградње ауто-пута Београд-Јужни Јадран и модернизацију пруге Београд-Бар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана