Вучић: Разлике између три народа у БиХ никада нису биле израженије

Тањуг
Вучић: Разлике између три народа у БиХ никада нису биле израженије

КРАЊ - Предсједник Србије Александар Вучић, који је данас у Словенији присуствовао Самиту шефова држава и влада из редова Европске народне партије (ЕПП) истакао је да је то био важан састанак о свим европским питањима, али да је на њега највећи утисак оставило оно што је чуо о БиХ, јер, како каже, разлике између три народа никада нису биле израженије.

„Нећу да коментаришем даље, али нисам био нарочито срећан оним што сам чуо о БиХ и није ми улило наду да ћемо моћи са сигруношћу да рачунамо на апсолутно безбедно и мирно окружње, да дефинишем то у благој форми”, рекао је Вучић у изјави српским медијима у Словенији.

Предсједник Србије је истакао да су разлике између три народа биле толико велике, да их, каже, до сада није примјетио у толикој равни.

„Оно што су говорили - разлике никада нису биле израженије”, указао је Вучић.

Он је додао да су на састанку, између осталих, говорили и аустријски канцелар Себастијан Курц, грчки премијер Кирјакос Мицотакис, доскорашњи бугарски премијер Бојко Борисов, хрватски премијер Андреј Пленковић, Кристијан Шмит високи представник у БиХ, сви који припадају ЕПП из региона.

Вучић је указао и да је било важно да разговају у оквиру те европске породице партија после губитка на ЦДУ/СЦУ на њемачким изборима, додајући да је сада јасно да је снага ЕПП концетрисана у централној и југоисточној Европи.

„Најзападнији је Беч, чији је канцелар из ЕПП, а ми и Румунија смо најисточнији на власти. Очекује се и победа Народне партије у Шпанији, али о том потом”, додао је он.

Вучић је рекао да је данас ЕПП највећа партија у Европи, упркос другом мјесту на њемачким изборима.

„Увек је важно шта се раговара на том скупу, јер је то увек државни скуп. Није био уштогљен, бирократски разговор”, рекао је Вучић и додао да се ни у чему није сагласио са два албанска представника.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана