Вучић: Пружам руку, ал не очекујте да ћу одћутати баш на све

Танјуг
Вучић: Пружам руку, ал не очекујте да ћу одћутати баш на све

ПОДГОРИЦА - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас у Подгорици да са мандатаром за састав црногорске владе Здравком Кривокапићем жели најбољу сарадњу, да му пружа руку и позива га да посјети Београд.


Вучић је за ТВ Вијести казао да очекује да ће се са њим срести сутра током сахране митрополита Амфилохија.

Неће, истакао је, да одговара на нападе и неистине које је Кривокапић изнео против њега, као и чланови чланови његовог тима, јер сви знају, каже Вучић, какве су то неистине, и спреман је на најбољу сарадњу са њим:

“Пружићу руку, желим најбоље односе са Црном Гором, и добродошлицу у Београду”.

Рекао је и да нема амбицију било кога у Црној Гори да контролише, ни Кнезевића и Мандића, ни Кривокапића.

Упитан о односу са предсједником Црне Горе Милом укановићем, каже да је слушао бесмислене приче о томе, иако са укановићем, како каже, има потпуно различит став према позицији српског народа у Црној Гори.

Напомиње да њих двојица ништа нису крили, и да један другоме на пристојан начин кажу у лице све што мисле.

Поводом навода Кирвокапића о његовим везама са Милом укановићем када је у питању Београд на води, Вучић каже да неће да каже ниједну лошу ријеч, али наводи да црногорски званичник не познаје чињенице.

“Ако мисли да Мило укановић има везе са Београдом на води, а нисам ни причао са укановићем о томе, има неки већи проблем, и чита таблоид Милована Бркића, али мислим да је сада он то превазишао”, рекао је Вучић.

Поновио је да нема никаквих чињеница за оптужбе да је близак укановићу, и да са њим има 500 фотографија, јер је он предсједник Црне Горе и да једна са Мохамедом Дахланом није доказ ни за шта и да такав аргумент не постоји.

Указује и да су оптужбе са два политичка пола контрадикторне, јер не може бити истина и то да је рушио Мила укановића и да је близак са њим.

“Ја водим Србију и заступам интересе Србије и српског народа где год да зиви уважавајући независност Црне Горе, БиХ, и других земаља”, рекао је Вуцицћ и додао да је његов циљ да Србија буде јаца, али и сви у окружењу.

“Имате нашу пружену руку, не очекујте да одћутимо на све”, поручио је Вучић и рекао да жели успесно формирање владе у Црној Гори.

Поручује и грађанима Црне Горе да жели да им покаже колико је неистина изговорено, а доказа нема, јер никада ниста слично како каже, није радио.

“Ја се бизнисом не бавим, нисам опљацкао Србију као неки који се сада крију иза Бога и црквених великодостојника. Мене интересује ста ће да остане иза нас и да будемо први по стопи раста”, рекао је Вучић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана