Вучић одговорио Милановићу: Не бројим крвна зрнца гласача

НН
Вучић одговорио Милановићу: Не бројим крвна зрнца гласача

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић одговорио је данас хрватском колеги Зорану Милановићу да не пребројава крвна зрнца грађана који гласају на изборима, да не зна ко је на бирачком мјесту како гласао, али је сигуран, истиче, да велики број Хрвата у Србији гласа за њега и СНС.

Милановић је изјавио синоћ да не зна да ли смије да пита српског предсједника да ли неки Хрват у Србији гласа за њега на изборима.

- Наравно да сме да пита и добиће одговор. Ја не пребројавам крвна зрнца грађана који гласају, не знам како је ко на бирачком месту гласао. Али, сам сигуран да је велики број Хрвата гласао за мене и СНС, у највећим хрватским местима у којима је победио СНС и то на локалним изборима, где нам је супротстављена била њихова национална странка - рекао је српски предсједник, а као примјере навео Жедник и Таванкут.

Што се тиче других избора, каже да не може да зна како ко гласа.

И све то, према Вучићу није највећи проблем.

- Проблем је што то показује колику кампање мржње у Хрватској воде против мене и Србије, јер то је њима незамисливо. Неће да виде колико смо ми учинили за Хрвате, а колико они нису за Србе у Хрватској - поручио је Вучић.

Вучић је, по повратку из Вашингтона, казао да је повлачење признања Косова за Србију веома важно, али да не треба претјеривати, с обзиром на то да, како је примјетио, "ми Срби волимо да наше резултате представљамо већима него што они то објективно јесу".

- Наравно, то није ни за потцењивање, јер на такав начин показујемо зубе, боримо се за бољи приступ решавању проблема. Али, да ли смо тај проблем решили? Па, нисмо - рекао је Вучић гостујући на Пинку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана