Вучић и кнез Алберт за унапређење односа у свим областима

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Србија и Монако су опредијељени за унапређење сарадње у свим областима, изјавио је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је рекао и да је у разговору са кнезом Албертом Другим од Монака исказана узајамна опредијељеност за оснаживање односа и даљи развој сарадње у свим областима.

Он је на заједничкој конференцији за новинаре с Албертом Другим рекао и да му је изузетна част да буде домаћим кнезу од Монака који је у првој званичној посјети Србији.

"Република Србија и Кнежевина Монако су две старе европске државе које могу бити поносне на своју историју, традицију, слободарски дух и тежњу да очувају свој идентитет и посебнс поштујући различитост уз отвореност према другим културама", рекао је он.

Вучић је изразио задовољство данас потписаним споразумом Привредне коморе Србије и Еконосмког борда Монака, те оцијенио а ће тај документ допринијети бољој сарадњи.

"Надам се да ћемо посебно подстаћи развој туризма, као и да ће бити више Срба који ће путовати у Монте Карло и свој новац остављати тамо, као што ће и они долазити овамо", рекао је Вучић.

Он је навео и да је кнеза од Монака замолио за додаттну подршку његове државе европским интеграцима Србије.

Вучић је Орденом Републике Србије на ленти одлиоковао кнеза Алеберта који је истакао да је поносан што је добио то одличје.

Кнез од Монака је рекао да је његова посјета Србији прилика за нови замајац у односима двије државе.

Кнез Алберт је нагласио и да ће данас потписани споразум Привредне коморе Србије и Економског борда Монака допринијети продубљивању контаката и односа.

Он је најавио да ће током посјете разговарати и са премијерком Аном Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана