Вучић и Јанша разговарали о евроинтеграцијама и економској сарадњи

Срна
Вучић и Јанша разговарали о евроинтеграцијама и економској сарадњи

БЛЕД - Предсједник Србије Александар Вучић разговарао је вечерас на Бледу са словеначким премијером Јанезом Јаншом о евроинтеграцијама, билатералним односима двије земље и економској сарадњи.

Саговорници су размијенили мишљења и о сутрашњем Бледском стратешком форуму, преносе београдски медији.

Ово је био први сусрет двојице државника, након што је Јанша у марту по трећи пут изабран за премијера Словеније.

На Бледу се сутра одржава 15. Бледски стратешки форум, а Вучић ће бити један од главних говорника на лидерском панелу “Европа послије Брегзита и ковида 19”.

На главном панелу путем видео линка говориће и предсједник Међународног олимпијског комитета Томас Бах и генерални директорк Међународног монетарног фонда Кристалина Георгијева.

Говориће и премијери Италије Ђузепе Конте, Чешке Андреј Бабис, Пољске Матеуш Моравејцки, Мађарске Виктор Орбан, Хрватске Андреј Пленковић и Јанша.

Вучић ће по завршетку званичног панела имати одвојен састанак са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, што је посебно важно због разговора који слиједе у Вашингтону 4. септембра и три дана касније, 7. септембра, у Бриселу.

На крају Вучићеве посјете предсједник Словеније Борут Пахор приредиће свечани ручак у част предсједника Србије у вили Златорог на Бледу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана