Врховни суд Хрватске укинуо пресуду Драгану Паравињи

Агенције
Врховни суд Хрватске укинуо пресуду Драгану Паравињи

Загреб - Врховни суд укинуо је пресуду Жупанијског суда у Шибенику Драгану Паравињи, а према којој му је у поновљеном суђењу била потврђена казна од 40 затвора за тешко убиство и покушај силовања малољетне Антоније Билић из Кричака.

Адвокат Драгана Паравиње, Анкица Гиљановић, најавила је још у марту подношење жалбе. Тада је рекла да ће се жалити јер сматра да Жупанијски суд није пронашао ниједан нови доказ у односу на поништено суђење, а како је унаточ томе изрекао исту пресуду.

Врховни суд не доводи у питање да је Паравиња убио Антонију Билић, али се у образложењу наводи да није доказано како је убиству претходио покушај силовања. Тиме није доказана квалификација тешког убиства ради прикривања силовања. Паравињи ће се и трећи пут судити у Шибенику, но овај пут пред судским вијећем у потпуно измијењеном саставу.

Подсјетимо, кључни доказ против Паравиње биле су снимке надзорних камера којима је реконструирано његово кретања на дан злочина, али и трагови жртвине крви и слине пронађени у Паравињину камиону, образложено је у неправомоћној пресуди.

На деки која је пронађена на лежају камиона откривена је и влас која је, утврђено је, припадала Антонији Билић, а пронађени су и трагови сперме Драгана Паравиње, јавља ХРТ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана