Врга: Вргинмост препуштен сам себи

Срна
Врга: Вргинмост препуштен сам себи

ВРГИНМОСТ - Начелник општине Вргинмост Милан Врга изјавио је да се за ову општину у Хрватској која је претрјела штету у разорном земљотресу нико од власти није интересовао, а једину помоћ су им пружили Српско народно вијеће (СНВ) и братски град Пазин из Истре.

-  За нашу општину се нико не интересује. Када зовемо и тражимо помоћ од Штаба Цивилне заштите Сисачко-мославачке жупаније, одговоре нам да се сами снађемо док не дођу до нас - рекао је Врга за портал СНВ-а "Новости".

Он каже да им очајнички требају статичари, јер су зграде попуцале, као и смјештајни контејнери и ауто-дизалице.

Врга истиче да су из двије зграде у Вргимосту морали да се иселе станари, док су на више кућа пали димњаци или су попуцали зидови.

- Зато нам хитно требају статичари да утврде да ли може у њима да се живи...

Имамо прилично штете, али нико нас није нити обишао, камоли ријешио проблем. Да су барем дошли ватрогасци да нам помогну - објашњава Врга и додао да је очигледно да је Вргинмост "задњи на реду".

Он је навео да је из братског града Пазина стигла хуманитарна помоћ и неколико камп кућица.

- У камп кућицу смо збринули једног станара, други је у хотелу у Топуском. Ради се о болесним људима. Чекамо контејнере. Једна породица спава у аутомобилу, а остале чланове су послали у Бањалуку - рекао је Врга.

Он каже да на срећу имају храну и да су организовали набавку грађевинског материјала.

Са сличним проблемима се суочава и општина Двор, чији начелник Никола Арбутина, такође, моли за помоћ и да дођу статичари.

У општини Гвозд и мјесту Вргинмост на Кордину, према посљедњем попису становништва, живи скоро 3.000 људи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана