Возачу који је згазио дијете (2) на Брионима погинула кћерка: "Возио је пребрзо"

ГС
Возачу који је згазио дијете (2) на Брионима погинула кћерка: "Возио је пребрзо"

ПУЛА - Возачу, који је у недјељу увече згазио двогодишње дијете на Брионима, прије двије године погинула је кћерка у саобраћајној несрећи, јављају хрватски медији.

Дијете из Пољске, које је у недјељу навече задобило тешке повреде када је на њега службеним возилом налетио радник Националног парка, преминуло је у пулској Општој болници. Како преносе хрватски медији 51-годишњак је "дачиу дастер" возио пребрзо, те је аутом ударио дијете и мајку (36) која је у другом стању. До трагедије је дошло док су мајка и дијете прелазили улицу.

Полиција је данас саопштила да је провела криминалистичко испитивање над возачем, те су утврдили да је починио кривично дјело довођење у опасност живота и имовине и угрожавања опште безбједности.

- Мушкарац је управљао аутомобилом са пулским таблицама, те је због неприлагођене брзине кретања, предњим дијелом аутомобила ударио у жену и дијете - навели су.

Пољској држављанки и дјетету помоћ је пружена у пулској болници гдје су због тешких повреда задржани на лијечењу. Идућег дана у јутарњим часовима полиција је запримила обавјештење из болнице да је дијете преминуло.

Тијело преминулог дјетета превезено је на Одјељење патологије пулске Опште болнице гдје ће бити обављена обдукција, а 51-годишњак је јутрос приведен у притворску јединицу ПУ истарске.

Како је писао Дневник.хр, мајка дјетета, које је преминуло у несрећи је сломила кључну кост, али је ван опасности, као и њено нерођено дијете. Чувар парка који је учествовао у несрећи прије двије године је такође у саобраћајној несрећи изгубио кћерку, незванично сазнаје Вечерњи лист.

Свједоци који су се у то вријеме затекли на Брионима кажу како су чули вику и одмах дошли на мјесто несреће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана