Возачу који је налетио на пјешаке у Загребу одређен притвор

Танјуг
Foto: Тпортал

ЗАГРЕБ- Јану Ерлиху, осумњиченом да је возио аутомобил који је покосио пjешаке у петак увече на паркингу тржног центра Супернова у загребачком насељу Бузин, одређен је једномjесечни притвор.

Општинско државно тужилаштво у Загребу у међувремену је изијвестило да је увиђајем, спроведеним са саобраћајном полицијом, утврдило да је у несрећи троје људи теже повријеђено, а још двоје лакше.

Ерлих је на окупљању љубитеља аутомобила, такозваном ''Кар митсу''  изгубио контролу над својим ''мерцедесом АМГ'' и налетио на троје пјешака који су стајали на пјешачком острву.

Потом је предњим дијелом возила ударио бочну страну заустављеног аутомобила у којем су биле двије особе, а њихов је аутомобил од силине удара одбачен на возило на паркингу.

Једна особа је задобила тешке и по живот опасне повреде, док су двије тешко и још двије лакше повријеђене.

Тужилаштво је саопштило да је према досад пронађеним траговима и установљеним чињеницама утврђено да 23-годишњи Ерлих није прилагодио брзину ''особинама пута и густини саобраћаја'', већ је нагло убрзао, постижући притом горњу границу дозвољеног броја окретаја мотора, па је дошло до проклизавања задњих погонских точкова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана