Возач „мерцедеса“ који је изазвао хаос у Загребу данас у суду

Танјуг
Foto: Индекс

ЗАГРЕБ- Јан Ерлих, осумњичен да је покосио пјешаке у петак увече на паркингу тржног центра „Супернова“ у загребачком насељу Бузин, требало би данас да буде изведен пред истражног судију загребачког Општинског казненог суда који ће одлучивати о евентуалном истражном затвору, саопштено је из тог суда.

Општинско државно тужилаштво (ОДО) у Загребу у међувремену је извјестило без навођења идентитета да је увиђајем, спроведеним са саобраћајном полицијом, утврдило да је 23-годишњи возач у петак у 21.50 на паркингу тржног центра „Супернова“ у Бузину налетио на пјешаке неприлагођеном брзином, пренио је портал Индекс.

Тужилаштво је саопштило да је према досад пронађеним траговима и установљеним чињеницама утврђено да 23-годишњак није прилагодио брзину особинама пута и густини саобраћаја, већ је нагло убрзао, постижући притом горњу границу дозвољеног броја окретаја мотора, па је дошло до проклизавања задњих погонских точкова. Изгубивши надзор над возилом, у заношењу преко супротне коловозне траке налетио је на троје хрватских држављана од 35, 21 и 32 године који су стајали на пјешачком острву и због налета аута пали на тротоар.

Потом је предњим дијелом возила ударио бочну страну заустављеног аутомобила у којем је било двоје 22-годишњака, а њихов је аутомобил од силине удара одбачен на возило на паркингу.

Једна особа је задобила тешке и по живот опасне повреде, док су двије тешко и још две лакше повријеђене.

Тужилаштво додаје да је одмах наложило спровођење токсиколошког вјештачења те су предузете и друге доказне радње ради утврђивања свих околности ове несреће.

Загребачка полиција је јуче извјестила да је 23-годишњак осумњичен за изазивање несреће у Бузину ухапшен, а прелиминарним тестирањем није утврђено да је био алкохолисан нити је био под утицајем дроге.

Медији су извјестили да је реч о Јану Ерлиху, а директор Службе саобраћајне полиције Полицијске управе загребачке Крешимир Мишић је казао да починилац несреће за полицију ''није био прије оперативно интересантан'' те да је ''имао одређене прекршаје, али није био рецидивист''.

Медији наводе да је младић учествовао у такозваном "кар митс“, окупљању љубитеља луксузних аутомобила која се одржавају готово сваког викенда на неколико локација у Загребу.

У посљедње две године такви су сусрети постали све чешћи. На друштвеним мрежама објављиване су информације о мјестима и времену њиховог одржавања.

Полиција је, иако је била позвана прије несреће, дошла тек након што је 23-годишњи возач „мерцедеса“ покосио пјешаке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана