Хрватска: Ухапшен возач из БиХ због несреће у којој је настрадало дијете

Срна
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

БРИЊE - Хрватска полиција ухапсила је возача камиона након тешке саобраћајне несреће у којој је у понедјељак око 15.30 часова на ауто-путу А1 код Бриња погинуло дијете.

Полиција је јутрос саопштила да је обављен увиђај те да је утврђено да је возач (47) држављанин БиХ који је возио камион БиХ регистрација, те да је из за сада неутврђеног разлога предњим дијелом возила ударио у задњи дио аутомобила пољских регистрација у којем се налазило дијете које је страдало. 

Како преноси 24сата.хр, након јаког удара камион се "насукао" на задњи крај аутомобила и уз заштитну ограду га гурао више од 150 метара. У тренуцима ужасног налета ауто-путем су летјели дијелови возила, а из путничког аутомобила личне ствари, дјечја одјећа, лопта се откотрљала на другу страну ауто-пута, аутосједалица је одлетјела изван заштитне ограде...

Задњи крај аутомобила је потпуно смрскан и остао је приклијештен под точковима камиона. Ауто је возио Пољак (38).

Због тешких повреда на мјесту несреће је погинуло дијете (11) које је било путник у аутомобилу. Возач аутомобила тешко је повријеђен, док су 40-годишњакиња и 3-годишње дијете, такође путници из путничког аутомобила лакше повријеђени.

"Возач теретног возила је ухићен, те се над њим проводи криминалистичко истраживање", извијестила је ПУ личко-сењска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана