Возач (73) аутомобилом улетио старици у кућу

ГС
Возач (73) аутомобилом улетио старици у кућу

ЗАГРЕБ - Бизарна несрећа догодила се у Загребу, када је возач (73) улетио аутомобилом у кућу, приликом чега је повријеђена жена (89) која је сједила у соби.

Возач, који је такође тешко повријеђен, те се налази у болници, из непознатог је разлога дојурио је са врха улице. Према увиђају, није на вријеме кочио те је ударио у ивичњак.

- Било је страшно. Чула сам страховит тресак и видјела да се зид руши, а цигле су ми затрпале ноге. У паници сам дозивала кћерку јер сам помислила да је земљотрес, али она ми је казала да је ауто ударио у зид куће до пута - истакла је Ивка Фриган (89) из насеља Благуша, присјетивши се детаља несреће која се догодила у понедјељак.

Она је и даље у шоку од несреће коју је доживјела док је сједила у соби и пила лијек.

Удар аута, за чијим је воланом сједио возач (73), био је толико јак да су комади зида несрећну жену на столици одгурали до пола просторије. Кад је успјела да склони крхотине цигли, видјела је да јој лијева нога крвари. Убрзо су је превезли у КБ Дубрава, гдје су јој зашили ране и пустили је на кућно лијечење.

Порталу “24сата.хр” показала је просторију у којој се виде размјере штете коју је проузроковаоо возач. Соба је и даље пуна опеке јер чекају да дођу вјештаци и израчунају штету.

Наиме, њена кућа налази се на половини Благушке улице, у оштрој кривини удесно, након које се пут под великим нагибом пење према крају улице.

Возач, који је такође тешко повријеђен, те се налази у болници, из непознатог је разлога дојурио је са врха улице. Према увиђају, није на вријеме кочио те је ударио у ивичњак.

То га је одбило те је срушио ограду и чемпрес, а ауто је стао кад је ударио у спољашњи зид куће. С њим је у ауту била путница (74), која је, на срећу, прошла с лакшим повредама.

Комшије истрчале на улицу

Један од комшија рекао је како је чуо страшан тресак, због којег су многи истрчали на улицу.

- Не знамо човјека. Сва срећа да нико од дјеце тад није пролазио улицом јер би сигурно погинуо у налету аутомобила. Не знам је ли човјеку позлило, јер је невјероватно да није кочио - рекао је један од комшија.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана