Војник који је претукао Дједа Мраза иде у затвор

ГС
Војник који је претукао Дједа Мраза иде у затвор

СЛАВОНСКИ БРОД - У Општинско државно тужилаштво у Славонском Броду јутрос је на испитивање доведен 24-годишњи младић, иначе војно лице, који је на Бадњак претукао младића обученог у Дједа Мраза, нанијевши му тешке повреде.

Испитивање је трајало пола сата, преноси Индеx.

Судија му је одредио једномјесечни истражни затвор. Због опасности од понављања дјела, наредних ће неколико седмица нападач провести у Пожеги.

Мајци која га је чекала пред Судом само је добацио да га одмах тамо и воде полицијски службеници који су с њим у пратњи, пише ПлусПортал.

- Осумњичен је за казнено дјело наношење тешке тјелесне озљеде, за што је прописана казна од шест мјесеци до пет година. Овај је случај у надлежности Општинског суда у Славонском Броду - казао је портпарол Жупанијског суда Славен Видмар.

Нападач је нешто прије 12 часова опет доведен на Жупанијски суд. Осумњиченог је испред зграде Суда дочекала мајка, замоливши полицајце у пратњи да јој допусте да га "барем пољуби", пише Плус Портал.

Подсјетимо, Министарство обране потврдило је да је њихов запослени био један од учесника туче у Славонском Броду, у којој је претучен младић обучен у Дједа Мраза. Полиција је јуче објавила, везано уз тучу у суботу у Славонском Броду, да су ухапшене особе у доби од 20, 23, 20 и 22 године. Иако се нагађало да је у тучи учествовао и хрватски војник и премда се МОРХ огласио одмах након догађаја осуђујући такав поступак, синоћ су за Дневник Нове ТВ потврдили да је ухапшени и раније био под казненим поступском.

Према подацима Кабинета начелника Главног стожера Оружаних снага РХ војнику је изречена дисциплинска казна и мјера 2021. године. Такође, према подацима добиjеним из Кабинета начелника Главног стожера Оружаних снага РХ од 2018. до данас наведени војник четири је пута добио наградни допуст.

- Ријеч је о војном лицу и такво понашање представља кршење војне стеге. Поступак је у надлежности Оружаних снага РХ и против наведене особе провешће се све радње у складу са Законом о служби у Оружаним снагама РХ везане уз стеговни поступак и његов даљњи статус у служби. Казнени поступак је у надлежности тијела с којима сарађује Војна полиција - саопштио је МОРХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана