Војник и млади фудбалер погинули у стравичној несрећи у Хрватској

24sata.hr
Војник и млади фудбалер погинули у стравичној несрећи у Хрватској

У четвртак навече око 22 часа у мјесту Драговци, код Плетернице (општина Нова Капела) у тешкој саобраћаној несрећи погинула су двојица младића старих 21 и 18 година, а младићи од 16 и 19 година су превезени у болницу.

Погинули су Стјепан Р. (21) и Јуре Б. (18), пишу хрватски интернет медији.

Полиција је утврдила да је до несреће дошло због пребрзе вожње када је 21-годишњак који је био за воланом дојурио је из смјера Нове Капеле те изгубио контролу над возилом и слетио с пута.

Стјепан је прије три седмице положио заклетву касарни у Пожеги гдје се налази на служењу војног рока и највјеројатније је дошао кући на одмор. Јуре је био врло талентовани млади фудбалер.

Људи долазе да виде мјесто страхоте, донијели су и лампионе, које су умјесто на гробљу својих најмилијих у петак ујутро запалили на мјесту гдје су изгубљена два млада живота.

"Сви смо били овдје јутрос до четири сата, било је мучно гледати како их извлаче иза аутомобила, ватрогасци су морали расјећи лим да би дошли до двојице који су били у задњем сједишту аута. Прво су извукли једнога, а онда је неко повикао да има још један па су и њега извукли. У каналу је био Мерцедес, тако да у први мах нисмо знали шта се догодило. Мислили смо да је био судар између два аута, али комшија Желимир Дркулец је рекао да је то његов ауто и да је био паркиран на улазу у гаражу",  испричао је порталу 24sata.hr један од мјештана Драговаца.

У овој саобраћајној несрећи на мјесту догађаја смртно су страдали 21-годишњи возач и 18-годишњи сувозач, а 16-годишњи и 19 годишњи путници у возилу тешко повријеђени те су превезени у Општу болницу "Нова Градишка" на указивање љекарске помоћи и даљње лијечење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана