Војници ће спавати у кућама мјештана у селу гдје се догодило двоструко убиство

Мондо
Foto: Илустрација

БИЈЕЛО ПОЉЕ - Војска ће спавати у кућама мештана села Соколац где су убијени брат и сестра.

Потрага за осумњиченим за двоструко убиство у селу Соколац код Бијелог Поља и даље траје. Начелник Генералштаба бригадни генерал Зоран Лазаревић током посете селу саопштио је да ће вечерас у свим кућама на том подручју ноћити војници како би заштитили уплашене грађане.

"Страх који мештани имају је нажалост основан и ми ћемо учинити све да их заштитимо. Уколико ко има било какву информацију о бегунцу, молимо грађане да одмах јаве надлежнима. Вечерас ће у свим кућама у овом подручју ноћити наши војници и бити ту да заштите грађане", рекао је Лазаревић.

Он је истакао да нема званичних информација о томе да је осумњичени за убиство и даље наоружан.

"Не може се говорити колико он има муниције, просто га нико није видио, и сад је све на бази претпоставке, довољно да будемо опрезни сви. На овом подручју има много напуштених кућа, а самим тим има и много места где се може сакрити и "ударити", казао је Лазаревић.

Осумњичени за двоструко убиство је вишеструки повратник у извршењу кривичних дела, а полиција га је пре убиства тражила због крађе ловачке пушке. Мештани Соколца су пријављивали непознатог, потенцијално опасног човека да се данима шета кроз њихов крај, али како кажу, реакција је изостала.

"Стрепимо већ два дана, једва да смемо да изађемо из кућа. Сви су преплашени, јер он је Јована и Миленку кроз закључана врата убио. Ово се не памти у нашем крају, страх нас је за наше животе и животе наше деце. Ужасна ситуација, кажу за РИНУ мештани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана