ВМРРО-ДПМНЕ прогласила побjеду

РТС
ВМРРО-ДПМНЕ прогласила побjеду

Скопље - Владајућа ВМРРО-ДПМНЕ партија прогласила побjеду и на предсjедничким и на парламентарним изборима у Македонији.

Кандидат те странке Ђорђе Иванов освојио 174.831 гласова на предсједничким изборима, а кандидат партије СДСМ Стево Пендаровски 138.520, показују резулати на основу 51 одсто пребројаних гласова.

Када је ријеч о парламентарним изборима, партија ВМРО-ДПМНЕ освојила је 174.831 гласова а СДСМ 93.889, показују резултати на основу 51 одсто пребројаног материјала.

Владајућа партија ВМРО-ДПМНЕ прогласила је двоструку побједу, на основу њихових резултата, и на предсједничким и на парламентарним изборима.

"Наша домовина је у сигурним рукама. Никола Груевски остаје премијер, а могу да кажем и да Ђорђе Иванов остаје предсједник", саопштио је званичник партије Влатко Гјорчев.

Лидер опозиционог Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) Зоран Заев рекао је да су грађани Македоније преварени и да су избори покрадени.

Заев је позвао на организацију нових избора и оптужио власт за "масовну куповину гласова, у присуству и уз помоћ полиције". Затражио је да техничка влада организује нове изборе.

Међутим, изборна комисија је навела је да су избори одржани у складу са законом и да су забиљежене само мање неправилности.

У Македонији су истовремено одржани други круг предсједничких избора и ванредни парламентарни избори. Више од 1,7 милиона Македонаца с правом гласа могло је то право да искористи на 3.480 бирачких места.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана