ВМРО-ДПМНЕ овластила Мицкоског да формира нову већину у парламенту Сјеверне Македоније

Срна
ВМРО-ДПМНЕ овластила Мицкоског да формира нову већину у парламенту Сјеверне Македоније

СКОПЉЕ - Извршни одбор опозиционе ВМРО-ДПМНЕ закључио је на сједници да су парламентарни избори у Сјеверној Македонији одржани у недемократској атмосфери и овластио предсједника те странке Христијана Мицкоског да настави разговоре "у настојању да формира нову парламентарну већину".

У кратком саопштењу странке наводи се да је Извршни одбор закључио да су избори одржани у недемократској атмосфери, као и да је владајућа СДСМ поткупљивала гласаче.

Македонска Телма преноси да је прво засједање Извршног одбора ВМРО-ДПМНЕ након пораза те странке на ванредним парламентарним изборима јуче трајало сат и по, а нико од присутних није био расположен за разговор након састанка.

На ванредним парламентарним изборима у Сјеверној Македонији владајући Социјалдемократски савез Македоније освојио је 327.329 гласова, опозициони ВМРО-ДПМНЕ 315.344, ДУИ 104.587 гласова, Алијанса за Албанце 81.297, а Левица 37.551 глас.

Демократска партија Албанаца освојила је 13.891 глас.
На изборима су гласала 942.334 бирача, а гласање је због епидемије вируса корона трајало три дана. Регистровано је укупно 31.466 неважећих листића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана