ВМРО-ДПМНЕ освојио 444.014 гласова, СДСМ 428.683

Срна
ВМРО-ДПМНЕ освојио 444.014 гласова, СДСМ 428.683

Скопље - На ванредним парламентарним изборима у Македонији коалиција око ВМРО-ДПМНЕ освојила је 444.014 гласова, а коалиција око СДСМ 428.683 гласова, саопштила је рано јутрос Државна изборна комисија на основу 99,34 одсто пребројаних гласова.

Најјача албанска партија ДУИ освојила је 85.774 гласа, Покрет БЕСА 57.749, Алијанса за Албанце 35.103 и ДПА 30.971, јавила је МИА.


Предсједник ДИК-а Александар Чичаковски рекао је да ноћас до 3.00 часа нису пристигли никакви приговори у вези са гласањем на изборима.

Лидер ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, који је ноћас прогласио побједу своје партије на изборима у Македонији, нагласио је да то није побједа коалиције коју предводи ВМРО-ДПМНЕ, већ побједа Македоније.

"Радићемо да оправдамо ову подршку. Захваљујем свим гласачима у општинама гдје смо побиједили, али и свима који су гласали у општинама гдје нисмо побиједили", рекао је Груевски.

Он је нагласио да слиједи процес формирања владајуће коалиције и Владе.

"Криза мора да се заврши и Македонија да иде напред. То је наш главни циљ. ВМРО-ДПМНЕ и наша коалиција увијек ће бити са народом и радити у корист државе и националних интереса", нагласио је Груевски.

Руководство Социјалдемократског савеза изашало је синоћ испред Владе Македоније, а лидер ове партије Зоран Заев објаснио је да су дошли да прославе побједу јер су ту трајале и њихове борбе.

"СДСМ је побиједио и сада треба славити живот", рекао је Заев и додао да се "клања свим грађанима Македоније који су допринијели побједи СДСМ".

Он је рекао и да грађани још нису ни свејсни да је СДСМ побиједио.

Лидер албанске партије ДУИ Али Ахмети синоћ је констатовао да су Албанци изгубили мандате на ванредним парламентарним изборима у Македонији.

Он је поручио да ће ДУИ наставити одлучно да брани интересе Албанаца, као и да ће та странка радити на томе да земља иде напред, ка стабилизацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана