Власница ресторана у Хрватској претукла двије сезонске раднице

Г.С.
Власница ресторана у Хрватској претукла двије сезонске раднице

ШИБЕНИК - Полиција у Шибенику привела је Тању Маријановић (60) те два радника (20 и 27) због изнуде двије конобарице (21 и 22) у Рогозници.

Након што су им отели новац за трошкове пута, напали су их.

„Након што нас је полиција извукла те су нас снимили на Хитној, побјегле смо из Рогознице. Од напада су прошла већ два дана па смо мало дошле себи", рекла је за „24сата.хр" дјевојка из Загреба која је у суботу с пријатељицом нападнута у ресторану Ланџ бар Коко Бароко у Рогозници.

У то мјесто дошле су радити током туристичке сезоне.

Али већ на почетку су схватиле да су погријешиле што су вјеровале кривој жени. Власница Тањом Маријановић (60) смјестила их је у кухињски таван.

„Нисмо имале ни тоалет, само кревет и ормар. Заправо имале смо тоалет, који је био смјештен у соби њене ‘десне руке’ М.Г (27), но нисмо имале кључ. У смјештај је могао ући било ко од гостију, јер је улаз гдје и тоалет за госте", испричала је једна од жртава.

Додала је да су се морале туширати на плажи, а нужду обављати у гостињском тоалету.

Главни проблем избио је већ други дан рада, јер им власница није жељела платити обећане путне трошкове.

Узеле су га саме из новчаника ресторана. Рекле су да ће отићи на шта се власница, кажу, разбјеснила. На уласку у собу једну је прво гурнула на кревет, другу на ормарић.

„Док смо се паковале у соби, она и њен помоћник су нас напали. Тукла нас је, гребала, бацала ствари. Откинула ми је прамен косе, распарала мајицу и снажно ме гурнула те сам у паду ударила главом у кауч", испричала је жртва.

Успјела је све снимити те је поменутом порталу прослиједила снимке напада. Успјеле су се некако отхрвати те су позвале полицију.

„Ставиле смо кофере на врата како би их заградили. У међувремену су нам долазили на врата и говорили да изађемо из куће док полиција није дошла, да им не би дале изјаву", испричала је дјевојка.

Полиција је привела власницу и два запослена од 20 и 27 година. Потврдили су цијели инцидент.

„Спроведеним криминалистичким истраживањем утврђено је како су оштећене дјевојке одлучиле да напусте посао гдје су радиле, а према ранијем договору, био им је обећан новац за путне трошкове до мјеста пребивалишта и који су узеле из новчаника у ресторану. Како се осумњичени нису с тим слагали, дошли су у собу оштећених гдје су им употребом физичке снаге узели новац предвиђен за трошкове пута, а притом су их у вишеструком нагуравању и лакше повриједили", написали су из полиције.

Тројац су кривично пријавили Општинском државном тужилаштву за изнуду те их предали притворском надзорнику ПУ шибенско-книнске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана