Владика Јоаникије:Вријеме великих промена за Никшић

Танјуг
Владика Јоаникије:Вријеме великих промена за Никшић

НИКШИЋ - Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије састао се са црногорским премијером Здравком Кривокапићем и предсједником парламента Алексом Бечићем у Храму Светог Василија у Никшићу, гдје је оцијенио да је ово вријеме великих промјена за тај град, којима се, како је рекао, искрено нада.

Јоаникије је рекао да је народу потребна обнова дијалога и повјерења у сваком погледу, као и обнова храма.

- Надам се да ће ова данашња посјета бити добар знак за препород Никшића и за сваки успјех наше власти у свему што добро чини и планира - навео је јуче Јоаникије у разговору са Кривокапићем и Бечићем у никшићком храму.

- Треба да се трудимо и да радимо да све буде на боље. У овој години се надамо да ћемо обратити пажњу и на овај свети храм, који је већ мало оронуо. Због лошег односа са претходном влашћу дошли смо у ситуацију да се суочимо са ситуацијом да је храм доста запуштен - рекао је Јоаникије.

Кривокапић је казао да је Храм у Никшићу храм његовог дјетињства.

- Овај храм је настао као потреба краља Николе да укаже народу на постојање вјере, па је поред његовог дворца никао овај велељепни храм. Ако је он као владар имао такав однос, треба да и остали владари имају исти. Ово је прилика да ми као влада преиспитамо све могућности да сачувамо храм. Један је од ријетких храмова који није у последње време фрескописан. Никшић то заслужује - додао је он.

Кривокапић сматра да их је епископ Јоаникије са правом подсјетио на обавезе које имају.

Према ријечима Бечића, Никшић је прелијеп град додавши да на мањем мјесту не постоји толико потенцијала и богатстава.

- Потребно је да се коначно окренемо стварању нових вриједности која значи опстанак дјеце и младости - поручио је Бечић, пренео је портал РТЦГ, позивајући се на ФОС медиа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана