Владика Јоаникије: Закон о слободи вјероисповјести донио је зло и подјеле

Срна
Владика Јоаникије: Закон о слободи вјероисповјести донио је зло и подјеле

ПОДГОРИЦА - Његово преосвештенство владика будимљанско-никшићки Јоаникије рекао је вечерас у Никшићу да ће народ у Црној Гори својим миром побиједити и надвладати Закон о слободи вјероисповијести, који је донио зло и подјеле.

"У свим временима било је часно борити се за слободу, а посебно за слободу вјере. Ако нека власт угрожава слободу вјере, онда је часно борити се против такве власти, али не оружјем, не дао Бог, него оним што је много ватреније од било ког земаљског наоружања - истином, правдом, љубављу и добротом и истрајношћу", истакао је владика Јоаникије.

Епископ је нагласио да су у молитвене шетње у Црној Гори упрте очи цијелог свијета које им се диве, те захвалио грађанима што су потврдили вјеру и оданост својим светињама, а то значи и прецима.

"Посебно захваљујем грађанима што су на литијама показали истрајност и господство духа и што, борећи се против неразумних одлука власти, ни са једне литије није отишла слика ниједног запаљеног аутомобила, разбијеног излога, обореног контејнера, баченог папирића", навео је владика Јоаникије, који је након вечерње службе у храму Светог Василија Острошког изашао у подножје храма и обратио се окупљеном народу, који се вратио са протестне шетње улицама града.

Он је позвао вјернике и окупљене грађане да уочи и на предстојећим изборима сачувају присебност и на миран начин гласају и остваре оно што желе.

"Позивам све да изађу на изборе као цивилизовани грађани, вјерници и честити народ Црне Горе и да више никада ниједни избори не буду обиљежени фалсификовањем људских имена, нити куповином гласова", поручио је владика Јоаникије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана