Владика Јоаникије: Изгубљено повјерење у здравствене службе

Срна
Владика Јоаникије: Изгубљено повјерење у здравствене службе

ПОДГОРИЦА - Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоаникије изјавио је да је политика ушла у медицину и да је изгубљено повјерење у надлежне здравствене службе у Црној Гори задужене за борбу против заразних болести.

"Изгубили смо повјерење у ове који нам, сваки дан, саопштавају ове мјере, не зато што не поштујемо медицину, али је у медицину ушла политика. Кажите ми да ли има иједног који није члан владајуће партије", упитао је владика Јоаникије.

Владика је указао да су Цркву хтјели да оптуже за ширење заразе вируса корона и да се она мора борити против таквих злоупотреба.

"Хтјели су да нас оптуже да ми преко причешћа ширимо заразу, па се показало да није тачно. Нећу да говорим о свим детаљима да је то гнусна лаж. Понекад морамо да кажемо и овако оштру ријеч да знамо гдје се налазимо", рекао је владика.

Он је нагласио да је зараза ту и да се треба чувати, поштовати медицину, струку и државу, али да нису слијепци да не виде и шта се ради.

Према његовим ријечима, никада више не треба дозволити да полицајци стоје пред храмом и легитимишу сваког ко улази у храм.

"То је вид притиска, то је удар на вјеру и вјерску слободу. То се нигдје у свијету не смије чинити. Свака држава, у сваком моменту и у сваком стању, мора да поштује свачију вјеру и слободу сваког човјека, а ми смо дужни да не угрожавамо ничим и ничим не угрожавамо. Молимо се Богу за здравље", закључио је владика Јоаникије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана