Владика Атанасије одликовао Пљевљаке који су бранили светиње

Срна
Владика Атанасије одликовао Пљевљаке који су бранили светиње

ПОДГОРИЦА - Његово преосвештенство владика милешевски Атанасије данас је у Манастиру Свете Тројице у Пљевљима Орденом Бијелог анђела другог степена одликовао двојицу одборника Демократске партије социјалиста /ДПС/ Предрага Цвијовића и Срђана Пивљанина за “допринос који су дали у одбрани Српске православне цркве /СПЦ/”.

Орденом је одликован и одборник ДПС-а у прошлом сазиву локалног парламента Војислав Зиндовић, као и Маја Чабаркапа, докторанд микробиологије на Природно-математичком факултету Универзитета Црне Горе, пишу “Вијести”.

Чабаркапа је недавно раскинула Уговор о додјели стипендије за докторска истраживања вриједан више од 50.000 евра, желећи на тај начин, како је истакла, да се огради од дјеловања тренутне власти у Црној Гори, посебно због усвајања контроверзног Закона о слободи вјероисповијести.

Цвијовић и Пивљанин су се јавно успротивили усвајању овог закона и били су редовни учесници литија које је организовала СПЦ у знак протеста.

Њих двојица су, упркос противљењу своје партије, почетком године присуствовали и сједници локалног парламента коју је заказала опозиција, а на којој је требало да се расправља о контроверзном Закону о слободи вјероисповијести.

Уочи празника Светог Саве - 27. јануара, Цвијовић је на хотелу Пљевља, чији је власник, истакао икону са ликом тог свеца величине 13 пута осам метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана