Владика Амфилохије подсјетио на страдалнике у мартовском погрому

Срна
Владика Амфилохије подсјетио на страдалнике у мартовском погрому

ЦЕТИЊЕ - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије подсјетио је данас у Будви свештенство будванско-барске презвитерије на страдалнике у мартовском погрому из 2004. године на Косову и Метохији.

“Ми се данас подсјећамо на трагични 17. март када су потпомогнути од савремених твораца новога човјека, безбожнога, разбојници на Косову и Метохији срушили поново, послије оних злочина из деведесетих година, преко 200 домова, побили велики број жена и дјеце која нису избјегла са Косова и Метохије”, рекао је владика Амфилохије обраћајући са на сабрању у Будви.

Владика Амфилохије је подсјетио да су тада порушене и велике светиње – 39 нових храмова, поред оних стотињак порушених бомбардовањем НАТО-а и насиљем “шиптарских злочинаца који су стид и срам часнога и честитога патријархалног албанског народа”.

Митрополит црногорско-приморски оцијенио је да Европа, која је била крштена, на један модеран начин почиње да мрзонај који мрзи Бога, мрзи и човјека, икону Његову, свету и животворну.

“И ево, у ове наше дане, Бог је попустио поново тај вирус ове болести која се шири свијетом, који је плод управо те богомржње и братомржње прошлих времена, до недавних времена. И народ је оболио у наше вријеме и Европа оболијева од једног новог вируса, који је прастари вирус, а то је страх од смрти”, рекао је владика Амфилохије.

Митрополит црногорско-приморски је додао да је и природно да се плаше тако смрти они који се клањају смрти и ономе што је пролазно.

“Па кад им то буде угрожено, онда они немају више наде. А ми, који се у Христа Господа крштавамо, ми сигурно увијек треба да имамо смрт пред собом, као мјеру свега што се на земљи догађа, али у исто вријеме треба да се бојимо само Бога, да у нашим срцима само буде страх од Бога”, рекао је владика Амфилохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана