Владајућа коалиција осудила позив Јанше да се народ наоружа

Танјуг
Владајућа коалиција осудила позив Јанше да се народ наоружа

ЉУБЉАНА - Владајућа коалиција у Словенији оштро је данас осудила позив бившег премијера Словеније Јанеза Јанше да се људи наоружају, након про-палестинског скупа који се у четвртак одржао у Љубљани.

Лидери владајућих коалиционих партија назвали су његов позив "тотално неодговорним", пренијела је агенција СТА.

Они су, у заједничком саопштењу, поручили да је позив бившег премијера, лидера опозиционе Словенске демократске странке (СДС), иде такође против напора међународне заједнице.

Јанша је претходно на платформи X (Твитер), након про-палестинског скупа, написао:

"Ствари постају озбиљне. Наоружајте се, легално".

Јанша позвао Словенце: Наоружајте се

Лидери владајуће коалиције поручили су данас да је Словенија демократска земља базирана на владавини закона са јаким институцијама у служби реда и безбједности.

"Безбједност људи је на првом мјесту, стога, влада је активна у праћењу ситуације и усвајању свих неопходних мјера. Осуђујемо ширење панике, мржње и популизма, и одбацујемо позив за наоружавање. Такви позиви су супротни модерној и демократској Словенији и нису у духу Европе базиране на солидарности", навела је коалиција.

И предсједница Словеније Наташа Пирц Мусар такође је осудила Јаншин позив на наоружавање, рекавши да такве изјаве треба да се третирају врло озбиљно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана