Влада Хрватске осудила провокације антисрпским плакатима и промоције усташтва и нацизма

Срна
Влада Хрватске осудила провокације антисрпским плакатима и промоције усташтва и нацизма

Загреб - Хрватска Влада осудила је провокације плакатима усмјерене против српске мањине у Хрватској, као и данашњу промоцију усташтва и нацизма у Загребу у којој су учествовали припадници Аутохтоне хрватске странке права.

Поводом увредљивих и срамотних плаката на Трпињском путу у Вуковару, Влада Хрватске најоштрије осуђује сваки екстремизам и акт провокацијског карактера против српске мањине који не придоноси заједништву и стабилности, те заштити људских права свих грађана Хрватске, наводи се у саопштењу.

Из Владе су оштро осудили данашње постројавање припадника странке Аутохтоне хрватске странке права којим се, истичу, нападају основне вриједности уставног поретка Хрватске.

Циљ организатора и учесника ових акција срачунат је и усмјерен на подстицање страха и нетолеранције у друштву и у супротности је с циљевима Владе у постизању правне безбједности, политичке стабилности и привредног раста, напомињу у саопштењу.

Влада поручује да се одлучно противи свим појавним облицима говора мржње, нетолеранције и дискриминације појединаца и група.

Вуковарска полиција саопштила је јутрос да је привела деветнаестогодишњака осумњиченог да је лијепио цртеже дрвета са објешеним људима, на којима је написано "Српско породично стабло".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана