Влада Црне Горе прогласила Мандића и Кнежевића за проруске вође

Танјуг
Foto: Фејсбук

ПОДГОРИЦА - Лидери Демократског фронта, који је дио парламентарне већине, Андрија Мандић и Милан Кнежевић су у званичном документу Владе Црне Горе означени као проруске опозицоне вође, пише подгоричка Побједа.

Документ је, наводи се, усвојен на јучерашњој онлајн сједници.

У уводном дијелу "Информације о резултатима обвезница на међународном тржишту у 2020. години" говори се, између осталог, о могућности да политичке тензије утичу на спровођење економских и других реформи и на способност Црне Горе да отплати главницу и да врши плаћање камате на обвезнице.

Наводи се да је ,"политички амбијент значајно промијењен" након што је у октобру 2016. године, дан прије парламентарних избора неколико особа "ухапшено у вези са покушајем државног удара".

"Ова хапшења и накнадне оптужбе довеле су до бојкота скупштинских засједања од опозиционих партија. У јуну 2017. године подигнута је оптужница против 14 лица, укључујући и два руска држављанина и двојице про-руских опозиционих вођа", наводи се у информацији.

Констатује се да је Виши суд у Подгорици изрекао пресуду у мају 2019. године у којом је прогласио кривим 13 особа за покушај државног удара, пренио је подгорички портал Радија Антена М писање Побједе.

Наводи се да су унисном сагланошћу на цитирани документ премијер Здравко Кривокапић и министри званично прогласили лидере ДФ-а Мандића и Кнежевића ,"про-руским опозиционим вођама".

Са овом констатацијом сагласан је био и министар правде Владимир Лепосавић који је два дана раније најавио да ће - уколико их Апелациони суд правоснажно осуди - предложити да нова парламентарна већина донасе закон о амнестији двојице лидера ДФ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана